Interieur Houtloods Tilburg

Vos Houtloods 2015 2 referentieVOS Groep voorziet Houtloods Tilburg van houten interieur

De afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest voor de realisatie van een uniek project: de Houtloods in Tilburg. In de Houtloods zijn onder andere restaurant De Houtloods en marketingbureau Magneds gevestigd, die werken in, op én onder een houten constructie gemaakt door De VOS Groep. Zoals de naam al doet vermoeden, stond hout centraal bij de inrichting van dit monumentale pand.

Spoorzone 013

De Houtloods is gevestigd in de Spoorzone 013 in Tilburg, een opkomend gebied waar steeds meer jonge bedrijven hun thuisbasis vinden. Zo ook in de Houtloods. Het pand, dat vroeger dienst deed als houtopslag, is het oudste gebouw van de Spoorzone dat bewaard is gebleven. Bij de renovatie van het pand is de open boog structuur in ere hersteld. Architect Bedaux de Brouwer uit Tilburg heeft ervoor gezorgd dat het gebouw volledig gerenoveerd is, terwijl de oorspronkelijke uitstraling behouden is.

Houten constructie

In het gebouw heeft De VOS Groep onder andere een eikenhouten meubel gemaakt. Aan de ene kant heeft het meubel de vorm van een trap. Via deze trap kun je naar boven lopen, waar verschillende werkplekken gerealiseerd zijn voor Magneds. Daarnaast doet de trap dienst als tribune, waar bijvoorbeeld op een informele manier vergaderd kan worden. Ook op de begane grond – als het ware onder de houten constructie – zijn verschillende werkplekken beschikbaar. Hier zit onder andere het informatiecentrum van de gemeente en Volkerwessels, die samen verantwoordelijk zijn voor de herontwikkeling van het gebied Spoorzone 013. Daarnaast zijn hier de toiletten geplaatst.

Hout als basis

Aan de andere kant van de houten constructie is een bar gerealiseerd, waar koks van Restaurant De Houtloods in het zicht van hun gasten gerechten bereiden. Zo vormt het houten bouwwerk de basis van de nieuwe bestemmingen van de Houtloods. De houten dakconstructie maakt de uitstraling van de voormalige houtopslag compleet.
De Houtloods was een groot én mooi project voor De VOS Groep. Johan Vos, eigenaar van De VOS Groep, zegt: “Een geweldige samenwerking, we zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat!”
Benieuwd naar het eindresultaat? Onder het kopje projecten ziet u de foto’s, gemaakt door Inpetto foto grafisch. Een kijkje nemen in de Houtloods zelf kan natuurlijk ook. Wij horen graag wat u ervan vindt!
Wilt u meer weten over het werk van De VOS Groep? Neem dan contact met ons op.

Bedaux de Brouwer transforms Dutch railway warehouse into multi-level office


Lees verder

0

Monkeytown in Vught; met dank aan de CNC-machine van bouwbedrijf VOS Groep

Onlangs heeft bouwbedrijf VOS Groep een prachtig project opgeleverd bij Monkeytown in Vught. Monkeytown is een groot, overdekt kinderspeelpa
Read more

0

Informatiemiddag Bres

Succesvolle informatiemiddag voor senioren Nu steeds meer ouderen langer thuis moeten blijven wonen, is het belangrijk dat woningen aangepas
Read more

0

CNC-machine voor uw maatwerk

CNC-machine Vos Groep volop in gebruik Sinds vorig jaar is De Vos Groep in het bezit van een CNC-machine. Met de CNC-machine is het mogelijk
Read more

0

Verhuizing naar Industrieterrein Kruisstraat in Rosmalen

De VOS Groep gaat verhuizen Een korte bouwvak voor de medewerkers van De VOS Groep dit jaar! De VOS Groep gaat namelijk verhuizen naar Rosma
Read more